Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Pouilly-Fuissé 1er Cru 'les Perrières' 2021 Château Vitallis

Bourgogne (Chardonnay)

€ 33,95

De wijn

Deze 1er Cru 'Les Perrières' is gemakkelijk te herkennen aan zijn kristalheldere, geelgouden tint met zilveren accenten. In de neus is hij elegant en delicaat met aroma's van verse amandel, boterachtige brioche en witte bloemen.De aanzet is soepel en boterachtig. Het middenpalet is zowel mineraal als toastachtig en zit vol met hazelnoot en gegrilde amandelaroma's. Deze Pouilly-Fuissé 'Les Perrières' is vet, weelderig, fruitig en evenwichtig met een heerlijk vleugje eikenhout dat structuur toevoegt.

Het wijnhuis

Château Vitallis is gelegen in de gemeente Fuissé in het hart van de prestigieuze Pouilly-Fuissé appellatie in Bourgogne. De Dutron familie is hier sinds 1835 wijnmaker van vader op zoon. In 2010 werd Denis Dutron, die sinds 1981 het landgoed van 16 hectare beheert, vergezeld door zijn zoon Maxime. Ze produceren er Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon-Fuissé en Mâcon Vinzelles.

De Dutron' s zetten al hun expertise in de wijngaard en de wijnmakerij in voor wijnen van hoge kwaliteit en zijn trouw aan hun terroir. De talrijke medailles die Château Vitallis heeft verzameld zijn het bewijs dat hun harde werk loont.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar