Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Alto Adige Sauvignon blanc 2023 - Tenuta Hofstätter

Zuid-Tirol (100% Sauvignon blanc)

€ 21,90

De wijn

Deze wijn maakt een jeugdige indruk met zijn frisse, lichtgele kleur en subtiele, groene accenten. Het uitnodigende bouquet onthult aanvankelijk toetsen van kruisbes en aalbes, gevolgd door nuances van vlierbloesem, brandnetel en vuursteen. Het mondgevoel maakt een verfrissende indruk dankzij een knapperige doch elegante zuurtegraad. De buitengewone frisheid die deze wijn kenmerkt, houdt aan tot in de finale.

Het wijnhuis

Joseph Hofstätter stichtte het wijnhuis in Tramin in 1907. Vandaag wordt het met succes geleid door de pater familias van de vierde generatie, Martin Foradori Hofstätter. De 50 hectares aan eigen wijngaarden liggen geprivilegieerd op de zonnige, steile hellingen aan weerszijde van de rivier 'Adige'. Het is één van de grootste familiewijnhuizen in Zuid-Tirol! Wijngaarden van verscheiden bodemstructuur liggen tot zelfs op 850 meter hoogte.

De tenuta is in Zuid-Tirol een pionier op het gebied van single vineyard wijnen (vigna), vergelijkbaar met de Franse 'Grand Cru's'. Wijnen afkomstig van wijngaarden met een uniek karakter. Bodem, klimaat, en oriëntatie zorgen voor de typische smaak in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar