Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Skok Zabura Friulano 2022

Friuli (Friulano 100% )

€ 16,50

DE WIJN

Geuren van versgeroosterde amandelen vermengen zich met aroma's van bijtzacht wit fruit overgoten met een streepje honing. Daarna wat veldbloemetjes en rijpe peer in de neus. Een volle body en een knisperende aciditeit met een mineralige en heerlijk lange afdronk.

HET DOMEIN

De Collio staat bekend als één van de beste witte wijngebieden van Italië. 2/3de Van de productie van Skok is wit. Witte druivenvariëteiten zijn hier Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Friulano gebotteld onder de naam Zabura.

Het gebied ligt in Noord-Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië in het noorden. Venetië en de Adriatische zee vormen de zuidgrens. De uitlopers van de Alpen met mineralige ondergrond. Vanuit de lucht zie je enkel groene landschappen vol met druivenstokken. Een uitzonderlijke ligging met uitzonderlijke terroirs.

De dichtheid van de wijngaarden op het landgoed Skok varieert van 4.100 tot 5.500 planten per hectare, met een gemiddelde productie per hectare tussen de 50 en 55 hectoliter. Manuele pluk van de druiven met een strenge selectie. De druiven ondergaan een zachte persing. Vinificatie en verdere rijping op inox cuves. Opvoeding op zijn eigen fijne 'lies'.

98% TEVREDEN KLANTEN

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar