Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Picpoul De Pinet 2022 - Domaine Felines Jourdan

Languedoc (100% Piquepoul)

€ 10,75

DE WIJN

Goudgele kleur met groene reflecties. Expressieve aroma's van wit- en exotisch fruit gevolgd door citrus, anijs, acacia en linde. Aangename smaak met een mooie structuur en veel mineraliteit. Verfrissende, aanhoudende en exotische finale.

New York Times: Félines Jourdan's Picpoul de Pinet is addictive

Decanter Magazine: one of the 50's best value French wines. The domaine is for me the top Picpoul de Pinet producer.

Decanter Magazine: Standards are high at the biggest of Picpoul's private estates, the 95-ha Félines Jourdan (with a full 60 ha in Picpoul, sited in three different zones with three different origins: Félines close to the sea at Mèze; Les Cadastres in the heart of the appellation; La Coulette up among the pine treesclose to Montagnac). There's almost a whiff of the Etang the Thau itself in this wine, a seawater-and-sunlight richness, while the palate is rich, full, penetrating, zesty and long: a worthy standard-bearer for the region.

HET DOMEIN

Dit Languedoc domein wordt gerund door de getalenteerde Claude Jourdan, wiens familie al generaties lang wijnen vinifieert in deze streek. De familie kocht Domaine Félines in 1983 en veranderde de naam naar Domaine Félines Jourdan om de start van een nieuw hoofdstuk in te luiden.

Hun meest bekende wijn is de Picpoul de Pinet, een variëteit die de AOC status in 1985 heeft verworven waardoor wijnmakers sindsdien steeds betere wijnen zijn gaan maken. Door de verbeterde kwaliteit hebben deze wijnen steeds meer aan populariteit gewonnen. Veel coöperatieven produceren goede maar onopwindende versies, echter deze van Félines toont aan dat witte Mediterrane wijnen rond en food-friendly kunnen zijn.

De wijngaarden liggen langs de Mediterrane kusten aan het Bassin van Thau, bekend voor zijn oesters en zijn flamingo's. Félines Jourdan gaat voor duurzame viticultuur en engageert zich om naast de bescherming van hun wijngaarden ook de schitterende kustlijn en het nabijgelegen vogelreservaat te beschermen.

In deze fenomenaal mooie omgeving profiteren de wijnstokken van een verfrissende zeebries waardoor de temperatuurvariatie tot een minimum wordt herleid en er een licht ziltige smaak ontwikkelt. Het belang van de kalkachtige bodem uit zich in zijn vermogen tot het vasthouden van water in deze streek met weinig neerslag. De bodem is buitengewoon goed voor druivensoorten met veel frisse zuren.

De Jourdans zijn trots op hun wijnmakersgeschiedenis maar naast het gebruik van traditionele technieken staan ze ook open voor vernieuwing. Oogsttijden worden aangepast omwille van de optimale rijpheid in het fruit en de wijnmakerij is uitgerust met temperatuur gecontroleerde inox tanks en airconditioning, cruciaal voor de frisheid in de wijnen.

Traditionele vinificatie in roestvrij stalen kuipen met temperatuurcontrole.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar