Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Lionel Osmin Villa Côte d'Argent 2022

Sud-Ouest (Sauvignon blanc)

€ 10,30

DE WIJN

Loepzuivere Sauvignon Blanc uit Noord-Gascogne, gemaakt van wijnranken van gemiddeld 15 jaar oud. Verfrissende aroma's van citrus zoals limoen en exotisch fruit zoals lychee en mango. Krokante aanzet met frisse en soepele aroma's van citrus.

HET DOMEIN

Vanaf het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan is le Sud-Ouest een lappendeken van verspreide appellations in een uitgestrekt gebied van landbouwgronden en wijngaarden met inheemse druivenvariëteiten. Hier is men trots op zijn - eigengereide - identiteit. Wijnhandelaar Lionel Osmin heeft samen met zijn hoogbegaafde technische rechterhand Damiens Sartori, een tijdloze visie van Jurançons, Madirans en andere Cahors ontwikkeld. En of dit rendeert! De fruitgedreven cuvées vertegenwoordigen zeer getrouw de verschillende identiteiten van de verschillende druivenrassen.

Vanuit het hart van de Landes worden unieke druivenrassen en terroirs gepromoot met 'signature wines' vanuit de hele Sud-Ouest. De typische karakteristieken van deze wijnen zijn alles waar het Zuidwesten voor staat. Ongewone en authentieke wijnen van originele druivensoorten geproduceerd met vakmanschap. Ontdekkingen, originaliteit en vooral gezelligheid zijn misschien wel de beste manier om deze Sud-Ouest wijnen te beschrijven. Kom ze zeker eens ontdekken want The South-West... drinks different.

Machinale oogst vanaf midden september. Traditionele vinificatie onder temperatuurcontrole. Korte maceratie van 2 tot 3 maanden in vaten 'on fine lees'.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar