Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Verget du Sud Viognier 2022

Côtes du Rhône (100% Viognier)

€ 12,95

DE WIJN

Het parfum is uitbundig en geurt naar bloemen, acaciabloesem, honing, peer en abrikoos. De smaak is heerlijk fris en sappig, biedt een zacht zoete zweem van rijp fruit en een iets vette structuur. De afdronk is levendig en perfect in balans. Verrukkelijke viognier!

HET DOMEIN

Limburg telt heel wat wijnmakers, maar de bekendste en meest excentrieke woont in Frankrijk. Jean-Marie Guffens heeft er drie wijnhuizen en is volgens critici de beste producent van witte bourgogne. 'Overdreven', vindt hijzelf, 'alle anderen zijn slechter.'

Na in 1976 hun Vlaamse geboortegrond te hebben verlaten voor het avontuur in de Bourgogne kochten zij in 1979 een aantal akkers in Pierreclos. Inmiddels beslaat het domein 5,3 hectare en hebben ze een aardig imperium opgebouwd met hun handelshuis Verget. Maar Guffens zou Guffens niet zijn, als hij niet op zoek was gegaan naar nieuwe uitdagingen. Zo kocht hij in 1997 in de prachtige Lubéron een kasteel om ook druivenrassen als Viognier, Marsanne, Rousanne en Syrah aan zich te 'onderwerpen'. Maar ook om Chardonnay buiten 'zijn' Bourgogne tot grote prestaties te brengen. Hij maakt er schitterende wijnen, waarbij zoals altijd voor hem leidend zijn: oude wijnstokken, lage rendementen, de natuur haar gang laten gaan en bovenal zijn intuïtie.

Strenge selectie van druiven van eigen domein. Deze cuvée wordt gevinifieerd in inoxen cuves. 40% van de wijn wordt gerijpt in houten vaten, waarvan 20% nieuwe houten vaten, en de andere 60% in horizontale inoxen cuves en dit gedurende een periode van 7 maanden.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar