Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Dr. Fischer Riesling Trocken 2023 - Tenuta Hofstätter

Mösel (100% Riesling)

€ 20,50

De wijn

Zijn grote passie voor riesling bracht Martin Foradori - Hofstätter naar de Saar in het Duitse Moezelgebied. In 2014 greep hij de kans om het traditionele Weingut Dr. Fischer nieuw leven in te blazen. Hier groeit riesling in uitzonderlijke omstandigheden. In 2022 werd zijn project verder uitgebreid naar het Rheinhessen gebied langs de Rijn.

Deze Riesling Trocken brengt de kenmerken van de druivensoort het best tot uitdrukking. Hij valt op door zijn klassieke Mosel leisteennoot en zijn minerale boeket van citrusvruchten!

Het wijnhuis

Joseph Hofstätter stichtte het wijnhuis in Tramin in 1907. Vandaag wordt het met succes geleid door de pater familias van de vierde generatie, Martin Foradori Hofstätter. De 50 hectares aan eigen wijngaarden liggen geprivilegieerd op de zonnige, steile hellingen aan weerszijde van de rivier 'Adige'. Het is één van de grootste familiewijnhuizen in Zuid-Tirol! Wijngaarden van verscheiden bodemstructuur liggen tot zelfs op 850 meter hoogte.

De tenuta is in Zuid-Tirol een pionier op het gebied van single vineyard wijnen (vigna), vergelijkbaar met de Franse 'Grand Cru's'. Wijnen afkomstig van wijngaarden met een uniek karakter. Bodem, klimaat, en oriëntatie zorgen voor de typische smaak in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar