Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Pouilly-Fumé 2022 - Domaine de Maltaverne

Loire (Sauvignon Blanc)

€ 19,20

DE WIJN

De wijn heeft een licht gele kleur met groene reflecties. In de neus vinden we aroma's van granny smith appel, citrusvruchten, kruisbes, buxus en vuursteen. In de mond is deze wijn fris en fruitig. De mineraliteit zindert nog even na. Een zeer mooie Pouilly-Fumé.

HET DOMEIN

De familie Maudry in Tracy-sur-Loire produceert al generaties lang een unieke en uiterst pure Pouilly-Fumé. Gilles Maudry, de huidige wijnboer, kwam op het ouderlijk domein toen zijn vader wegens de voortschrijdende ouderdom het besluit moest nemen om te stoppen. Gilles hing zijn baan als bioloog in Parijs aan de wilgen en koos voor het werk en de uitdagingen in de familiewijngaard. Hij heeft, met respect voor de traditie van de vorige generaties, de authenticiteit en het pure karakter van de wijnen verder ontwikkeld. Ondersteund door zijn biologische kennis kon Gilles het gehele proces van druif tot en met vinificatie en bewaring verder verfijnen.

De wijngaard is 20 hectare groot en hierin is uitsluitend de Sauvignon druif aangeplant. De wijngaarden in deze streek van de Loire bevatten enorm veel silex (vuursteen), kalksteen en lagen van zeefossielen (schelpdieren), wat voor het minerale karakter van deze voortreffelijke wijnen zorgt.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar