Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

menetou Salon 'Madame de Fontanys' 2022 - Château de Tracy

Loire (Sauvignon Blanc)

€ 18,75

DE WIJN

Deze Menetou-Salon smaakt strak en delicaat. Met zijn fruitige bouquet van citrusvruchten en abrikozen, is het een perfect aperitief.

HET DOMEIN

Het dorpje Menetou-Salon ligt ten zuid-westen van Sancerre en wordt omgeven door ca 370 ha wijngaarden. Vanouds kwam hier geen wijnbouw voor, maar teelde men er vooral appels. De rijken die zich na de Middeleeuwen in Menetou vestigden plantten hier hun eigen wijngaardjes aan en na verloop van tijd ontdekte de wereld de kwaliteit van deze buurman van Sancerre. De appellation Menetou-Salon dateert van 1959. Men produceert hier zowel witte, rode als rosé wijnen.

De bodem van dit gebiedje bestaat uit het fameuze kiméridgien, dat we ook in de Chablisstreek tegenkomen; een kalkbodem met fossiele resten van kleine oesters. Een kalkrijke grond dus met mergel en schelpen alsmede een bijzonder goede afwatering. Aan de noordzijde worden de wijngaarden beschermd door uitgestrekte (eiken)bossen. Het klimaat is continentaal met een lichte invloed van de Atlantische oceaan. Een relatief warme, korte zomer en een lange koude winter, waarbij vorst in de lente problemen kan veroorzaken.

De équipe van het gereputeerde Château de Tracy in Pouilly-sur-Loire, maakt nu ook een witte wijn van druiven, uit de wijngaard van Madame des Fontaynes. Dit is een oud-tante van de gravin van Tracy. De ligging van haar wijngaard op het zuiden is ideaal, hoog gelegen, in tegenstelling tot het grootste gedeelte van de appellation, dat in het dal gesitueerd is.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar