Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Inquisitore Sauvignon 2021 Decugnano dei Barbi

Umbrië (Sauvignon blanc)

€ 26,90

De wijn

L'Inquisitore is afkomstig van een oude sauvignon blanc wijngaard met een bijzondere, fossiele ondergrond.

De neus valt op door zijn mineraliteit, gevolgd door aangename bloemen- en exotisch fruitgeuren. Qua smaak is het geheel evenwichtig, persistent en ondersteund door een adembenemende fraîcheur.

Thijm, kamille, ananas met een minerale ondertoon. Een rassige en licht exotische top sauvignon!

Het wijnhuis

In 1973 richt Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto op. Het verlaten landhuis 'Decugnano' ligt op een buitengewoon terroir en doopt het tot Decugnano dei Barbi. Het landgoed was vroeger in handen van de kerk, al sinds 1212 werd er wijn verbouwd.

De huidige eigenaar is Claudio's zoon Enzo Barbi. Met dezelfde toewijding zet hij de visie zijn vader, die in 2019 overleden is, door. Vandaag maakt Decugnano dei Barbi energieke wijnen die dit terroir als geen ander tot uiting brengen. Alle druiven zijn afkomstig van dezelfde heuvel ten noordoosten van Orvieto, Umbrië. Vroeger lag hier een binnenzee (Mare Antico), waardoor de kleihoudende zandgrond van de heuvel rijk is aan fossielen en kalksteen. Hierdoor worden alle wijnen gekenmerkt door een onwijs zuiver karakter met veel minerale toetsen. Het huis omarmt zijn historie, de rode A.D. 1212 verwijst naar het jaar van oprichting.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar