Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Langa Pi (Red) 3,14 2021 - Bodegas Langa

Aragon (Concejón)

€ 14,50

DE WIJN

De 'Pi' cuvée staat voor een unieke variëteit, Consejon, uit een oude en unieke 3,14 ha grote wijngaard. Deze wijn staat symbool voor de magie van een oneindig getal dat omnipresent is in onze cultuur en essentieel is voor veel wiskundige berekeningen.

Pi staat voor de perfectie van de zoektocht naar precisie en de passie voor de wetenschap zoals de wijnmakers ook doen bij deze fantastische wijn. Wijn met een speciaal karakter en een gedefinieerde smakenpalet. Rijk en subtiel.

De wijn heeft een diepe kersenrode kleur met paarse schakeringen. In de neus vinden we aroma's van rijp rood fruit maar ook zeer complexe aardse toetsen van humus en leder. De aanzet in de mond is krachtig met een zeer mooi evenwicht tussen aciditeit, tannines en alcohol, en smaken van bosbessen, leder, cacao, vanille en tabak. De wijn heeft een aangename afdronk en een mooie lengte. Zijdezachte en ronde tannines.

HET DOMEIN

De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie.

De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma's van topklasse. De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

100% Consejon. Druiven afkomstig van 80 jaar oude wijnstokken. Manuele oogst midden oktober. Wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 900 - 1.000m en hebben een rotsachtige structuur. Fermentatie in inox vat onder temperatuur controle op 25°C met gebruik van inheemse gisten. Malolactische gisting in eikenhouten vat. Opvoeding gedurende 12 maanden in Franse, Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten en een flesrijping van meer dan 6 maanden.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar