Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Langa Classic 'Extreme Viticulture' 2021 - Bodegas Langa

Aragon (100% Garnacha)

€ 11,95

DE WIJN

De wijn heeft een mooie kersenrode kleur met tinten van violet. In de neus aroma's van kers en zwarte bes met chocolade, zoethout en kruiden zoals vanille en kaneel. De aanzet in de mond is zacht. Mineraliteit van leisteen en grafiet. Lange gestructureerde wijn met veel body.

HET DOMEIN

De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie.

De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma's van topklasse. De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

100% Garnacha. Stokken van 70 à 100 jaar oud. Zeer lage opbrengst van 1.000 - 1.500 kg per hectare. De wijngaarden liggen op 800 - 1.000 meter boven de zeespiegel en hebben een rotsachtige bodem met leisteen. Manuele pluk. Maceratie van 2 tot 5 dagen na ontpitten en ontristen. Fermentatie in inox vat op 25° C met gebruik van autochtone gisten. Malolactische fermentatie in eikenhouten vaten. Opvoeding gedurende 12 maanden in eikenhouten vaten met origine Amerika, Europa en Frankrijk. Nadien nog flesrijping gedurende meer dan zes maanden.

98% TEVREDEN KLANTEN

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar