Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Langa Pi (red) 2020 Magnum - Bodegas Langa

Aragon (Consejon)

€ 43,95

De wijn

Gemaakt van de unieke variëteit Consejon en afkomstig van een oude 3,14 ha grote wijngaard. Deze wijn staat symbool voor de magie van een oneindig getal dat omnipresent is in onze cultuur en essentieel is voor veel wiskundige berekeningen.

Wijn met een speciaal karakter en een gedefinieerde smakenpalet. Rijk en subtiel.

De wijn heeft een diepe kersenrode kleur met paarse schakeringen. In de neus vinden we aroma's van rijp rood fruit maar ook zeer complexe aardse toetsen zoals humus en leder. De aanzet in de mond is krachtig met een zeer mooi evenwicht tussen aciditeit, tannines en alcohol. Smaken van bosbes, leder, cacao, vanille en tabak. De wijn heeft een aangename afdronk en een mooie lengte.

Het wijnhuis

Bodegas Langa is het succesverhaal van de familie Langa en ligt in Aragon, ten zuiden van de stad Zaragoza. Hier in deze wijnregio Calatayud met zijn arme bodems en zijn extreme klimaat heeft César Langa zowat het enige familiaal gerunde wijndomein.

De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 6 à 900 meter. Bodems van klei en stenen die een perfect terroir vormen voor wijnbouw. De rode druivenvariëteit Garnacha is hier heer en meester. Hier wordt er al sinds geruime tijd organisch gewerkt. Sommige cuvée's zijn zelfs biologisch gecertifieerd!

César is een man die wil uitblinken. Zowel in de wijngaard als in de kelders wordt er precies gewerkt én daar bovenop... wordt er nog veel aandacht besteed aan het marketing technische aspect. Zeer mooie uitmonsteringen en opmerkelijk namen voor de wijnen, niets wordt aan het toeval overgelaten!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar