Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Alto Adige Pinot Nero 'Michei di Michei' 2021 - Tenuta Hofstätter

Zuid-Tirol (100% Pinot Nero)

€ 38,-

De wijn

Met de aankoop van Maso Michei, en zijn 13 ha wijngaarden in de "Valle dei Ronchi" boven Ala, keert Martin Foradori Hofstätter terug naar de roots van zijn voorouders in Trentino - naar een plek met een speciaal aura. Maso Michei ligt hoog en afgelegen in de bergen in het zuiden van Trentino. De wijnstokken groeien hier in een ongerepte natuuromgeving op een zonovergoten helling op 800 à 850 meter hoogte. Op deze opmerkelijke locatie groeien de druiven traag en zijn ze laat rijp.

Cuvée Michei di Michei rijpt een jaar in kleine eikenhouten vaten. Daarna wordt er geblend en nadien nog een bijkomende rijping van zes maanden in traditionele eikenhouten vaten. Voor de vrijgave zorgt een 12 maanden durende flesrijping voor de magic touch. Het resultaat is verbluffend! Een geconcentreerde wijn met veelzijdige aroma's van bosbes, aardbei en rode bes, ondersteund door subtiele nuances van kreupelhout. Crispy en met een fantastische structuur en een goed gebalanceerde zuurtegraad.

Het wijnhuis

Joseph Hofstätter stichtte het wijnhuis in Tramin in 1907. Vandaag wordt het met succes geleid door de pater familias van de vierde generatie, Martin Foradori Hofstätter. De 50 hectares aan eigen wijngaarden liggen geprivilegieerd op de zonnige, steile hellingen aan weerszijde van de rivier 'Adige'. Het is één van de grootste familiewijnhuizen in Zuid-Tirol! Wijngaarden van verscheiden bodemstructuur liggen tot zelfs op 850 meter hoogte.

De tenuta is in Zuid-Tirol een pionier op het gebied van single vineyard wijnen (vigna), vergelijkbaar met de Franse 'Grand Cru's'. Wijnen afkomstig van wijngaarden met een uniek karakter. Bodem, klimaat, en oriëntatie zorgen voor de typische smaak in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar