Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Champagne Claude Baron Cuvée Saphir Brut

Champagne (50% Chardonnay, 30% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier)

€ 31,80

DE WIJN

De Cuvee Saphir bestaat voor het grootste deel uit Pinot Meunier : de meest vrouwelijke en elegante druif die je in deze streek vindt. Heerlijk fruitig, smaakvol en levendig; zoals een champagne hoort te zijn.

HET DOMEIN

Claude Baron is gelegen in het dorpje Charly Sur Marne in de Vallée de la Marne het walhalla voor blend Champagnes gelegen rondom het alombekende Chateau Thierry.
Le Monde des soeurs Baron : Claire, Lise en Aline zijn de derde generatie op het tegenwoordig 55 hectare tellend domein. Permanente innovatie en precisiewerk is hun leidmotief

Na het plukken en persen van de druiven gist het sap in grote vaten. De aldus verkregen wijn van de drie druivensoorten wordt dan vermengd, om met een kroonkurk gebotteld te worden in de traditionele fles. Tijdens de botteling wordt een mengsel van gistcellen en suiker toegevoegd, waardoor binnen de fles weer een gisting plaatsvindt. Het koolzuur dat hiervan het bijproduct is, kan niet uit de fles ontsnappen en wordt door de wijn opgenomen: de mousse. Na enkele maanden in de kelder te worden bewaard wordt het bezinksel van dode gistcellen uit de fles verwijderd en wordt een beetje liqueur d'expédition toegevoegd: een mengsel van oudere wijn met een klein beetje suiker. De hoeveelheid suiker (de "dosage") bepaalt het uiteindelijke zoetgehalte van de wijn, zoals bijvoorbeeld brut of démi-sec. Hierna wordt de fles weer gebotteld, dit keer met de kenmerkende champignonvormige kurk. De champagne rijpt dan nog drie jaar in de kelders van Claude Baron voordat ze op de markt wordt gebracht.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar