Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar
Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva

Catalunya (Xarel-lo, Macabeo, Parellada)

€ 12,35

DE WIJN

Een klassiek gevinifieerde en vooral op fraîcheur gefocuste cava met lichtgele kleur en een wilde belletjeskolom die centraal nerveus in het glas klokt. Groengele kleur met gouden tinten. Mooi droog en met impressies van rijpe kruisbessen, groene appel, peer en citruszeste. Lange afdronk!

Deze Cava werd oa. geschonken in het - inmiddels gesloten - beste restaurant ter wereld El Bulli, het aards paradijs van de moleculaire keuken.

HET DOMEIN

'Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.' Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moeder natuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava's. Zoals Pere Ventura zegt: 'Het land liegt nooit!'

Gisting vindt plaats in stalen tanks onder temeperatuurcontrole. De tweede gisting vindt plaats in de fles, met een minimum aan veroudering op de moer van 15 maanden.

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?