Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Girlpower in Italy!

2 zussen met een visie!

Annamaria en Francesca namen het bedrijf over van hun vader en ondernemen duurzaam om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. Vetrere specialiseert zich in het maken van wijn en olijfolie. Doormiddel van een bio-massacentrale en een grote hoeveelheid zonnepannelen zijn ze zelfvoorzienend in energie momenteel winnaar in deze energiecrisis. Men gaat zelfs zo ver dat de pitten van de druiven, die geen nut hebben in de wijn, in de zomer gedroogd worden om in de winter als brandstof te dienen in de centrale. Kortom 2 zussen met een visie en plan voor de toekomst.

Enkel vrouwen!

Het bedrijf wordt van A tot Z gerund door vrouwen die hun mannetje wel weten de staan. Dit was na de overname van het bedrijf niet evident in de machocultuur die er leeft. Desondanks hebben de zussen hun plaats in de top verdient en kunnen ze met trots een arsenaal aan topwijnen presenteren aan de wereld. Hierin werken ze met autochtone druivenrassen uit de streek met steeds het grootste respect voor het landschap.

De Wijnen

Vetrere staat vooral bekend om de rode wijnen, steeds gemaakt van Primitivo of Negroamaro. Deze inheems druivenrassen doen het zeer goed onder de bloedhete zon van Puglia.

De namen Livruni, Tempo di Giano of Barone Pazzo zijn de namen van het stukje grond waarop de wijn aangepland staat. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de naam van het stuk grond in het kadaster. In Bourgogne noemt men dit 'de Climat'.

Op het etiket staat steeds een afbeelding van de zon. Deze gaat op aan de wijngaarden van de Finis Chardonnay (groen) en gaat onder aan de Barone Pazzo (donkerrood).

Naast het maken van kwalitatieve wijn is er dus ook veel aandacht voor de look en feel!

Primitivo & Negroamaro

Het verschil tussen Primtivo en Negroamaro toont zich voornamelijk in het uitgesproken fruitig karakter van de Primtivo die zeer elegant en zacht overkomt in de afdronk. Negroamaro heeft diezelfde zachte afdronk maar een kruidiger smaakprofiel.

5 december 2022
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar