Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Olio extra-vergine 25cl - Vetrere

Puglia (Ogliarola, Cellina, Frantoio, Leccino, Nocellara (Olijven))

€ 13,20

DE WIJN

100% Biologische olijfolie. Deze extra vergine olijflolie wordt geproduceerd door het onmiddellijk persen van het fruit (maximaal 3 uur na de oogst) op een lage temperatuur. Dit productieproces waakt over de natuurlijke en gezonde parameters in de olijf. Het resultaat is een olie met een intense geur met toetsen van rijpe olijf, amandel en een delicaat bittertje van artisjok en tomatenblad.

Aanzien als zijnde de prins van het mediterrane dieet door zijn organoleptische en voedende karakteristieken en antioxidanten. De extra vergine olijfolie wordt beschouwd als het groene goud van Puglia. In de streek zijn meer dan 60 miljoen olijfbomen.

Misschien wel de beste olijfolie die je ooit mocht proeven! Al meermaals uitgeroepen tot beste olijfolie van Italië. Must have voor iedere hobbykok.

HET DOMEIN

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

Onmiddellijke persing van het fruit op lage temperatuur.

Specificaties

Categorie:
Olijfolie
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar