Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Châteauneuf-du-pape - Bosquet des Papes

Icoonwijnen uit de Côtes-du-Rhône

In het hart van de zonovergoten wijngaarden van Zuid-Frankrijk, waar de Rhône rivier stroomt en de geest van de oude wereld nog altijd voelbaar is, ligt een van 's werelds meest prestigieuze wijnregio's - Châteauneuf-du-Pape. Deze appellatie staat bekend om zijn iconische rode en witte wijnen, die rijk zijn aan geschiedenis, karakter en terroir. Onder de vele gerenommeerde wijnhuizen die deze regio sieren, schittert Bosquet de Papes als een waar juweel, en laten we eens kijken naar enkele van hun meest opmerkelijke creaties.

Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022: Een Verfrissende Ode aan de Zon

Met de Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022 neemt Bosquet de Papes ons mee op een reis van verfrissing en finesse. Deze witte wijn, typisch samengesteld uit een blend van Grenache Blanc, Clairette en Bourboulenc, belichaamt de ziel van de regio met zijn heldere aroma's en levendige smaken. Bij het inschenken onthult het een bleke gouden tint die schittert in het glas als een stralende zonsondergang over de Provence.

In de neus worden we begroet door weelderige aroma's van perzik, abrikoos en een vleugje citrus, gevolgd door subtiele hints van witte bloemen, vanille en boter. Op de tong onthult deze wijn een perfecte balans tussen volle tonen en levendige zuurgraad, met een zijdezachte textuur die uitnodigt tot nog een slokje. Of het nu vergezeld gaat van zeevruchten, gevogelte of gewoon genoten wordt als aperitief, de Châteauneuf-du-Pape Blanc 2022 belooft een onvergetelijke ervaring te bieden aan elke liefhebber van witte wijn.

Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019: Een Harmonieuze Expressie van Terroir

Als we ons wenden tot de rode wijnen van Bosquet de Papes, schittert de Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019. Deze cuvée, samengesteld uit een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven (GSM-druiven), weerspiegelt de diepte en complexiteit van de regio, met zijn diepe robijnrode kleur en verleidelijke boeket.

Bij het eerste aroma worden de zintuigen verwend met weelderige tonen van rijpe bessen, kersen en kruidige hints van zwarte peper en kruidnagel, allemaal omhuld in een subtiele waas van eikenhout. In de mond onthult deze wijn een krachtige maar toch zijdezachte textuur, met rijpe tannines en een levendige zuurgraad die zorgen voor een harmonieuze en evenwichtige afdronk. Of het nu wordt geserveerd naast gegrild vlees, stoofschotels of rijpe kazen, de Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019 belooft een onvergetelijke reis door de smaken van de Rhône-vallei.

Châteauneuf-du-Pape 'Chante le Merle' 2019: Een Symfonie van Finesse en Kracht

Als kroonjuweel van Bosquet de Papes van wijngaarden ouder als 90 jaar, brengt de Châteauneuf-du-Pape 'Chante le Merle' 2019 een eerbetoon aan de unieke terroir en eeuwenoude tradities van de regio. Deze topcuvée, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven van de oudste wijngaarden, belichaamt de essentie van Châteauneuf-du-Pape met zijn diepte, complexiteit en ongeëvenaarde elegantie.

Bij het eerste glas betovert deze wijn de zintuigen met een weelderig boeket van zwarte kersen, bramen en gedroogde vijgen, gelaagd met subtiele tonen van cacao, vanille en een vleugje truffel. Op het gehemelte onthult het een buitengewone concentratie en diepte, met zijdezachte tannines en een onmiskenbare mineraliteit die de complexiteit versterken. Met een lange en weelderige afdronk die nog lang blijft hangen, belichaamt de Châteauneuf-du-Pape 'Chante le Merle' 2019 de essentie van grootse wijnbereiding en belooft het een onvergetelijke ervaring te bieden aan elke liefhebber van fijne wijnen.

In Châteauneuf-du-Pape is de erfenis van het verleden verweven met de belofte van de toekomst, en bij Bosquet de Papes vinden we een eerbetoon aan deze rijke traditie in elke fles. Of het nu gaat om hun verfrissende witte wijnen, complexe rode creaties of hun sublieme topcuvées, Bosquet de Papes blijft een symbool van excellentie en vakmanschap, en een uitnodiging om de magie van Châteauneuf-du-Pape te ontdekken, glas per glas. Santé!

25 februari 2024
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar