Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bodega Del Fin Del Mundo

Het ontstaan

Icoondomein Del Fin Del Mundo is veruit toonaangevend en pionier in de wijnbouw in Patagonië met uitblinkers in zowel blends (wijn gemaakt van 2 of meerdere druiven) als monocepages (wijn gemaakt van 1 druif). Begin jaren 90 werd voor nog geen 250 dollar per hectare dorre grond aangekocht in de Patagonische woestijn waar het continu zeer hard waait en er tot 25 graden temperatuursverschil gemeten wordt tussen dag en nacht.

Hiervoor is enerzijds kennis van zaken nodig maar vooral 'ballen'! Eigenaar Julio, samen met Flying winemaker Michel Rolland zijn er in geslaagd om in dit dorre gebied de meest complexe en elegante wijnen te fabriceren.

Daarvoor werd zelfs een kanaal van 30 km gegraven om met water van de Neuquénrivier (smeltwater afkomstig van het Andes gebergte) het gebied te irrigeren.

Kortom Kapitaal, kennis en lef hebben van Bodegas Fin del Mundo een succesverhaal gemaakt.

Een klein overzicht van de referenties staan hier opgelijst!

Een klein woordje uitleg bij de verschillende referenties:

  1. Extra brut: Deze verfijnende bubbel is gemaakt van 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay. Door de hoge hoeveelheid Pinot Noir heeft deze bubbel een rosé-kleur, echter is deze wijn gemaakt zoals een witte bubbel waardoor dit dus in principe een witte mousserend wijn is met een rosé kleur. 'Kan je nog volgen?'
  2. Reserva Chardonnay: Deze prachtige Chardonnay heeft 6 maanden houtlagering genoten en meet zicht gemakkelijk met de wijnen uit de Bourgogne-regio, al zullen de Fransen dit niet graag horen ;). De zachte ondertoon van boter, toast en vanille maakt van deze wijn de ideale partner van vis in beure-blanc.
  3. Reserva Malbec: Malbec is de hoofddruif van Argentinië maar komt oorspronkelijk uit Bordeaux, waar deze nu niet veel meer aangepland staat. Deze druif is enorm bestendig tegen de hitte waardoor men deze druivensoort nu terug gaat aanplanten om tegen de warme zomers te kunnen.
  4. Grande Reserve: Deze blend van Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc en Merlot is vergelijkbaar met de grootste Bordeaux wijnen. Stevige wijn met een zachte afdronk. Ideaal geschikt bij een stevig stuk vlees!
  5. Special Blend: Deze krachtpatser met massief kruis op de fles is de kerst op de taart van het icoondomein. Deze referentie geniet wereldwijd veel aanzien en staat in de grootste sterrenzaken steevast op de wijnkaart. De Special Blend van Bodegas Fin del Mundo heeft zijn naam zeker niet gestolen. Absolute must have!
16 november 2022
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar