Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Extra Brut rose - Bodega del Fin del Mundo

Patagonië (80% Pinot Noir, 20% Chardonnay)

€ 15,35

DE WIJN

Een verrassend lichtroze kleur door de rijpe Pinot Noir druiven. Fijne en persistente belletjes. Delicieuze aroma's van tropisch wit fruit, citrusfruit met een stevige scheut limoen, een vleugje kersen en delicate geuren van bloesems. Een verrukkelijk aperitief!

Dirk Rodriguez (DM Magazine): Geen aanduiding op het label dat deze wijn in feite een rosé is. De pinot noir zorgt hier voor wat kleur. In de mond zacht en makkelijk drinkend. Allemansvriend die past op het terras en bij tapas.

HET DOMEIN

Bodega del Fin del Mundo in Patagonië, Argentinië is omgeven door een barre woestijn. Visie, lef, kapitaal en cutting edge technologie zorgen voor wijngaarden en installaties die druiven van topkwaliteit transformeren in grote wijnen. Het is niet verwonderlijk dat 'calidad', 'kwaliteit' hier het toverwoord is.

De wijngaarden werden aangeplant vanaf 1999. Via drukirrigatie met water afkomstig uit de Neuquén rivier, een rivier bestaande uit smeltwater afkomstig van het Andes gebergte, worden de arme bodems gevoed. Een temperatuursverschil van meer dan 20°C tussen dag en nacht, technologie, gebruik maken van het spectaculaire Patagonische terroir, alles is aanwezig om de honger naar kwaliteit te stillen. En de oogst, die vindt plaats in de maanden februari tot april.

Deze cuvée wordt met dezelfde druiven als champagne gemaakt, met name Chardonnay en Pinot noir. De bubbels worden verkregen via de Charmat methode. 3 Maanden temperatuur gecontroleerde rijping op 8°C

Specificaties

Categorie:
Mousserend
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar