Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Moscato d'Asti 'Luminé' 2022 - Ca'd'Gal

Piemonte (Moscato Bianco)

€ 15,30

DE WIJN

Lentearoma's van bloesems, sinaasappel, perzik en druiven. Verrukkelijk aromatisch. De lichtparelende bubbels reinigen op een gracieuse manier de mond.

Vanwege zijn laag alcoholgehalte en fijne balans tussen zoet en zuur is de Lumine een fantastisch alternatief voor veel zwaardere zoete aperitieven als Pineau en Porto. Lekker ook bij een fruitdessert, hazelnootcake of als dessert op zich. Probeer eens bij opgeklopte mascarpone met vanille, een crumble van meringue en aardbeien gemarineerd in diezelfde Moscato.

HET DOMEIN

Dit kleine, mooie wijnhuis uit Piemonte, is een begrip als het gaat om Moscato d'Asti. Opgestart door zijn vader, heeft nu Alessandro Boido de dagelijkse leiding in handen en is tevens de wijnmaker. Er zijn er maar weinig die de intensiteit, zuiverheid en complexiteit van Sandro Bodio's Ca'd'Gal kunnen evenaren. Lage opbrengsten, biologische wijnbouw, wijnen uit één wijngaard van terroirs met blauw lint, oude wijnstokken, massale selectie, rijp fruit, laag zwavelgehalte, natuurlijke gistfermenten en langdurige flesrijping in zandputten is ver verwijderd van wat je 'typisch' Moscato zou noemen..

Boido is eigenlijk het antwoord van Moscato op de vooroordelen ten opzichte van Asti, omdat hij de man is die die zijn wijnen naar het volgende niveau probeert te tillen zonder compromis in de wijngaard en in de kelder. Kortom, de aanpak van Boido is het produceren van Moscato-wijnen met diepte, karakter en klasse die we nog niet eerder hebben gezien in deze appellatie.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden tussen 20 en 35 jaar. Fermentatie in gesloten inox cuves ("autoclave"). De Moscato d'Asti wordt gemaakt volgens een bijzonder procedé. De vergisting gebeurt op lage temperatuur en stopt men als de wijn een alcoholgehalte van 5% heeft bereikt. Op deze manier blijven de onvergiste suikers en natuurlijke bubbels in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Zoete wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar