Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Soave Classico 'Tovo al Pigno' 2023 - Corte Mainente

Veneto (100% Garganega)

€ 12,50

DE WIJN

Deze strogele wijn met groene tinten van 100% Garganega heeft een breed smakenpalet. In de neus aroma's die overgaan van amandel en kersenbloesem naar vlier. In de mond is deze wijn full-bodied, harmonieus en met een lange afdronk

Decanter, An up-and-coming young producer

HET DOMEIN

Wijn en druiven hebben altijd een rol gespeeld in de familie geschiedenis van de familie Mainente. In 1939 kocht Virgilio Mainente het huidige wijnbedrijf met enkele wijngaarden. Ook voor die tijd was de familie al actief in de wijnbouw. Tot 1950 gebeurde dit samen met het verbouwen van graan en het houden vee. Een landbouw traditie die je tot eind jaren vijftig in heel Italië aantrof.

Vanaf medio jaren vijftig nam Ugo Mainente het stokje over en specialiseerde zich in wijn. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Marco & Davide Mainente. Marco is verantwoordelijk voor de 12 hectare wijngaarden en Davide voor het wijnmaken. Beide broers zijn, net als hun vader , afgestudeerd aan de universiteit van Conegliano en liepen stages in binnen- en buiteland om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Alle wijngaarden van de familie liggen rond het pittoreske stadje Soave. Hier vind je de allerbeste wijngaarden van het hele Soave gebied.

Soave is een wijngebied dat ligt in het noordwesten van de Italiaanse provincie Veneto. Het gebied heeft een niet al te beste reputatie door de grote plas anonieme 'bulkwijnen' die er nog altijd wordt gemaakt. De laatste jaren is er echter een groep producenten opgestaan die bewijst dat er van de Garganega druif fantastische witte wijnen van top kwaliteit gemaakt kunnen worden.

Deze wijn wordt gemaakt van 100% Garnega druiven afkomstig van de 'Cru' wijngaard Tovo al Pigno. Deze wijngaard ligt in het hart van het Soave Classico gebied waar de allerbeste Soave's vandaan komen. De combinatie van oude wijnstokken (40 tot 60 jaar oud) en de wijngaard bodem die van vulkanische oorsprong is, zorgt voor druiven van topkwaliteit ( dé basisvoorwaarde om wijn van hoge kwaliteit te kunnen maken).
Het druivensap wordt vergist is roestvrijstalen vaten en rust tot het moment van botteling op de gistsporten om aan extra smaakdiepgang te winnen.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar