Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Skok Pinot Grigio 2023

Friuli (100% Pinot Grigio)

€ 15,-

DE WIJN

Pinot Grigio is voor Skok de topcépage. Een zinderende neus van nootjes, beboterde toast, abrikoos en perzik. Mediumbody. Soepel en elegant in de mond.

HET DOMEIN

De Collio staat bekend als één van de beste witte wijngebieden van Italië. 2/3de Van de productie van Skok is wit. Witte druivenvariëteiten zijn hier Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Friulano gebotteld onder de naam Zabura.

Het gebied ligt in Noord-Italië en grenst aan Oostenrijk en Slovenië in het noorden. Venetië en de Adriatische zee vormen de zuidgrens. De uitlopers van de Alpen met mineralige ondergrond. Vanuit de lucht zie je enkel groene landschappen vol met druivenstokken. Een uitzonderlijke ligging met uitzonderlijke terroirs.

De dichtheid van de wijngaarden op het landgoed Skok varieert van 4.100 tot 5.500 planten per hectare, met een gemiddelde productie per hectare tussen de 50 en 55 hectoliter. Manuele pluk van de druiven met een strenge selectie. De druiven ondergaan een zeer zachte persing. Vinificatie en verdere veroudering op inox cuves. Gedurende een ruime tijd rijping "sur lie".

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar