Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Sancerre 'Tradition' 2022 - Domaine Vincent Grall

Loire (Sauvignon Blanc)

€ 23,40

DE WIJN

Witte, bijna bleekachtige kleur. Een typische Sauvignon neus uit de Loire, vol citrus zoals grapefruit en mineralig. Mooi droog en typisch Sancerre, expressief, vol en mineralig.

HET DOMEIN

Vincent & Adelaïde Grall bestieren hun domaine op eigenzinnige wijze. Ze bewerken slechts 3,20 hectare wijngaard en doen dit op zeer intensieve wijze. Zo gebeurt de oogst volledig handmatig en wordt de wijngaard slechts bemest met organische mest. Hun motto luidt: ze willen wijnen met karakter, expressie en typerende wijnen voor het terroir. Respect voor de natuur, traditie en kwaliteit zijn bij hun de kernwoorden waar het om gaat. Ze werken op biologische wijze. Daarnaast worden de opbrengsten door een strenge druifselectie ook laag gehouden om te komen tot wijnen met veel expressie.

Door het unieke terroir van de Sancerre in combinatie met deze eigenzinnige werkwijze worden de beste resultaten behaald en dit uit zich in een bijzonder eigenzinnige en uitgesproken Sancerre. Niet voor niets vindt u deze wijnen terug in de belangrijke gidsen zoals Revue des Vins de France, Guide hachette, Guide Gilbert & Gaillard, Guide Dussert - Gerber en Decanter. Deze Cuvee Tradition komt van een wijngaard op een westelijke hellingen met een bodem van Silex. De vinificatie is met natuurlijke gistsoorten zonder enige manipulatie.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar