Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Rioja white 2023 - Bodegas Vivanco

Rioja (Viura, Tempranillo Blanco, Maturana Blanco)

€ 9,20

DE WIJN

Rafael Vivanco combineert de druiven viura, tempranillo blanco en maturana blanca - de vrijwel onbekende maar oudste Rioja-kwaliteitsdruif - in een loepzuivere, witte wijn met frisse, rijpe fruittonen. Een verademing vergeleken met de zware, houtgerijpte traditionele stijl van veel andere producenten.

HET DOMEIN

Middenin de Rioja-Alta, vlakbij het Middeleeuwse plaatsje Briones, ligt het wijngoed van Rafael Vivanco. Zijn wijngaarden liggen verspreid over verschillende percelen in zowel de Rioja-Alta als de Rioja-Baja.

Het state of the art wijnhuis is begin deze eeuw gebouwd. Het ligt volledig onder de grond. Niet alleen past het wijnhuis hierdoor prachtig in het landschap, ook zorgt deze ondergrondse ligging voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

De Engelse wijnschrijver Tim Atkin plaatst Rafael Vivanco hoog in de top 10 van moderne wijnmakers in de Rioja. Rafael, één van de twee zonen van oprichter Pedro Vivanco, is terughoudend met het gebruik van nieuw eikenhout en zoekt wijngaard- en druifexpressie. Hij oogst op het moment dat de schil perfect rijp is en dus zijdezachte tannines bevat.

De moderne manier van wijn maken leerde Rafael in Bordeaux, waar hij oenologie studeerde en praktijkervaring opdeed. Die kennis past hij toe in zijn nieuwe bodega, waar hij met een uitgekiende mix van klassieke en moderne technieken prachtige wijnen maakt.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar