Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Rebellia Blanco BIO 2023 - Bodegas Vegalfaro

Chardonnay-Sauvignon (Valencia, Spanje)

€ 9,40

De wijn

Helder strogeel van kleur met aromatische aroma's van citrus en tropisch fruit zoals limoen, citroen en mango. Licht geroosterde en kruidige tonen. In de mond droog, rijk en zalvend. Subtiele kruiden en een knapperige zuurtegraad kleuren de zinderende finale.

Het wijnhuis

Bodegas Vegalfaro bevindt zich in de regio La Plana de Requena-Utiel in de provincie Valencia. De Bodega bevindt zich in de onmiddellijke omgeving van de archeologische site Las Pilillas, een Iberische wijnproductiefabriek uit de 7e eeuw voor Christus. Naast de wijnstokken worden hier ook granen, olijven en amandelen verbouwd.

In 1999 besloot Andrés Valiente om samen met zijn zoon Rodolfo Bodegas Vegalfaro te bouwen om eigen wijnen te produceren. In februari 2011 ontving de wijnmakerij de Pago kwalificatie die wordt beschouwd als de hoogste kwaliteitsaanduiding van Spaanse wijnen. Dit is een terroirreferentie die vergelijkbaar is met een Cru of Grand Cru in andere Europese landen.

Alle percelen zijn gecertificeerd voor biologische landbouw, net als de wijnmakerij en wijnbouwfaciliteiten. In de wijngaarden worden geen pesticiden gebruikt en er heerst een micro-fauna die erg belangrijk is voor de afbraak van organisch materiaal en de opname van voedingsstoffen door de wijnstokken.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar