Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Laureato 2022 - Vetrere

Puglia (Chardonnay)

€ 14,90

DE WIJN

Uitgesproken bouquet van perzik en meloen geaccentueerd door balsamico. Full-bodied wijn met smaak van peer en een verfrissende finale van mandarijn.

HET DOMEIN

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage.

Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde. Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

Chardonnay en Minutolo. Machinale oogst. Zachte persing. Opvoeding in Franse eikenhouten barriques. Batonnage.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar