Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Langa Pi White 2021 - Bodegas Langa

Aragon (Grenache Blanc)

€ 15,-

DE WIJN

Houtgelagerde wijn van 100% Garnacha Blanca. Wijngaarden van 60 jaar oud. In het glas een citroengele kleur. Aroma's van wit fruit zoals meloen, perzik en appel, met toetsen van honing en boter, ondersteund door kruidigheid. In de mond fris en clean door de mooie aciditeit, daarna vet en vlezig. Zeer lange afdronk. Een wijn met body en balans. Mature fruit aroma's met bloemigheid. Een originele wijn.

De naam 'PI' staat voor de oppervlakte van de wijngaard, zijnde 3,1415 ha. Pi is één van de meest voorkomende getallen in ons bestaan. Het komt regelmatig voor zowel in de natuur als in verschillende artistieke en menselijke creaties.

HET DOMEIN

De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie. De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma's van topklasse.
De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

100% Garnacha Blanca. 60 jaar oude stokken op een hoogte van 8 à 900 meter. Bodem van kalkhoudende klei. Lage opbrengst. Manuele oogst. Alcoholische vergisting in inox vat met temperatuurcontrole op 16°C. Geen malolactische fermentatie om de frisheid en aciditeit van de wijn te bewaren. Nadien opvoeding in Franse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden en flesrijping van minimum 6 maanden.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar