Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Jorn Nou Petit Blanco 2022

Catalunya (Garnacha Blanca, Chardonnay)

€ 9,70

DE WIJN

Fruitige neus met aroma's van appel, banaan en een tikkeltje citrus. In de mond heeft deze wijn een mooi body dankzij de Garnacha druif. Sappig en ronde smaak met een heerlijke frisheid door de prima zuurtegraad.

HET DOMEIN

Terra Alta wordt door Spaanse topvinologen als één van de grote wijngebieden van de toekomst beschouwd. Bodegas Jorn Nou is een kleine wijnmakerij in deze appelatie, een wijnbouwgebied in het zuidwesten van Catalonië - 200 km ten zuiden van Barcelona - dat een duizendtal jaar geschiedenis en mediterrane traditie belichaamt. Hier produceert men heerlijke wijnen, gedistingeerd zowel door hun "lichaam en ziel" en door de unieke kwaliteiten van onze traditionele druivensoorten.

Het droge mediterraans klimaat wordt gekenmerkt door schaarse regenval, tussen 350 en 450 mm per jaar, overvloedige isolatie en twee soorten van wind: Cerç die uit het binnenland komt en Garbí, een zeewind. De terroir is een gebied met een prachtig landschap dat typisch is voor de Middellandse Zee. De bodem heeft gevarieerde texturen met een goede afwatering. Het is een kalkachtige en kalkrijke grond die arm is aan organische materie. De meest opvallende bodem is de panal (fossiele duin van quartaire oorsprong). De wijngaarden liggen tussen 350 en 550 meter boven de zeespiegel in de vlakte en de valleien.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar