Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Hoffman Chardonnay Barrica 2023

Jumilla (100% Chardonnay)

€ 9,20

De wijn

Een heerlijke chardonnay afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden. De druiven profiteren van de frissere temperaturen op hoogte, en van de verkoelende zeebries. Intense aroma's van wit en geel fruit, maar ook citrus en karamel. Lekkere vanille in de finale door de houtrijping.

Een wijn gemaakt door Bodegas Alceño in opdracht van de Duitse familie Hoffman, de eigenaars van een prachtig, hogergelegen perceel aangeplant met sauvignon blanc & Chardonnay. De lokale bevolking noemt het perceel naar de Duitse familie en zo kreeg de wijn deze niet zo Spaans klinkende naam.

Het wijnhuis

Bodegas Alceño is een familiebedrijf gelegen in het centrum van Jumilla, Spanje en bestaat sinds 1870. Daarmee is het het oudste wijnbedrijf werkzaam in deze streek. Vandaag is het domein eigendom van de familie Bastida, wijnbouwers uit La Mancha, en wordt er gebruik gemaakt van nieuwe en moderne technieken om wijn te produceren. De aanwezige faciliteiten alsook het gehele bewerkingsproces werden afgestemd op de hedendaagse kwaliteitsvereisten. De symbiose van deze technologische vooruitgang en de ervaring en know-how van uitzonderlijke professionals vertaalt het karakter van deze eeuwenoude wijnstreek feilloos naar de wijnen die jaar na jaar eervolle vermeldingen ontvangen.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar