Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Dr. Fischer Sauvignon blanc 2023 Tenuta Hofstätter

Rheinhessen (100% Sauvignon blanc)

€ 19,50

De Wijn

8 maanden nieuwe eik!

Zijn grote passie voor Germaanse witte druiven bracht Martin Foradori - Hofstätter naar de Saar in het Duitse Moezelgebied. In 2014 greep hij de kans om het traditionele Weingut Dr. Fischer nieuw leven in te blazen. In 2022 werd zijn project verder uitgebreid naar het Rheinhessen gebied langs de Rijn.

De neus van deze frisse Sauvignon Blanc onderscheidt zich door zijn levendig en complex aromatische profiel. In de neus zijn er intense toetsen van tropisch fruit zoals passievrucht, maracuja en citrus, maar ook kruidige nuances van groene peper en rucola. De zuren zijn levendig en harmonieus en ondersteunen de structuur. De fruitige en kruidige finale maakt van deze wijn een ware sensatie!

Het wijnhuis

Joseph Hofstätter stichtte het wijnhuis in Tramin in 1907. Vandaag wordt het met succes geleid door de pater familias van de vierde generatie, Martin Foradori Hofstätter. De 50 hectares aan eigen wijngaarden liggen geprivilegieerd op de zonnige, steile hellingen aan weerszijde van de rivier 'Adige'. Het is één van de grootste familiewijnhuizen in Zuid-Tirol! Wijngaarden van verscheiden bodemstructuur liggen tot zelfs op 850 meter hoogte.

De tenuta is in Zuid-Tirol een pionier op het gebied van single vineyard wijnen (vigna), vergelijkbaar met de Franse 'Grand Cru's'. Wijnen afkomstig van wijngaarden met een uniek karakter. Bodem, klimaat, en oriëntatie zorgen voor de typische smaak in de wijn.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar