Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Custoza Supériore 'Ca'del Magro' 2021 - Monte Del Fra

Veneto (Cortese, Garganege, Trebbiano Toscano)

€ 15,80

92 /100 James Suckling

De wijn

Deze buitengewone wijngaard ligt op een zuidoostelijk georiënteerde heuvelrug in Custoza net ten zuidoosten van het Gardameer. Vieilles vignes op een ondergrond van rotsen en grind. Het resultaat is een unieke wijn met een verfijnde mineraliteit en een groot verouderingspotentieel.

Deze Custoza Superiore is met voorsprong de beste en meest gevierde die er is!

Lichtgele kleur, medium intensiteit met florale en kruidige aroma's van bloesem, kamille, appel, peer, perzik, citrus, tropisch fruit en gember. Droog, een zeer goede balans en een lange finale. De verfijnde textuur van extra vergine olijfolie is opvallend. Topwijn!

Het wijnhuis

Dit uiterst gereputeerde wijnhuis van de familie Bonomo is een gevestigde waarde in de Italiaanse wijnwereld en ligt tussen het Gardameer en Verona in een idyllisch decor. De wijngaarden zijn échte cru's en de wijnen zijn vaak de referentie in hun soort.

Er wordt gewerkt met échte Italiaanse druivenrassen zoals fernanda, garganega, trebbiano toscano en trebbianello. 'We willen werken aan het behoud van onze eigen rassen', zegt Marica Bonomo!

Deze wijnen worden jaarlijks overladen met onderscheidingen en awards door de professionele wijnpers zoals Gambero Rosso, James Suckling, Wine Spectator,...

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar