Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Condrieu 'La Petite Côte' 2022 - Yves Cuilleron

Côtes du Rhône (100% Viognier)

€ 46,60

De wijn

Deze wijn heeft een lichtgele kleur. In de neus vinden we aroma's van exotisch fruit, gekonfijte abrikozen en perzik. Toetsen van honing met citroenschil aroma's. In de mond is de wijn fris en fruitig met terugkomende citrusvruchten en gedroogde abrikozen. De afdronk van de wijn is aangenaam en lang.

Het wijnhuis

Cave Cuilleron bestaat sinds 1920 en huidig orkestleider Yves Cuilleron wordt aanzien als één van de grootste talenten in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. De meeste van zijn wijngaarden liggen in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu. Yves zijn adagium is zo rijp mogelijke druiven plukken!

Hij is een lekkerbek die houdt van goed eten en van 'Les Vins Gourmand'. Dat proef je ook terug in zijn wijnen. Hij maakt zijn wijnen '100% maison'. Per perceel of type wijn bewaakt hij de Cuilleron stijl van de betreffende cuvée zonder compromis! Echter, niks staat bij hem vast. Hij werkt op gevoel, ervaring en blijft observeren en bijsturen. Hij selecteert het fruit van de oudere en jongere stokken. Hetzelfde doet hij met de verschillende percelen. Het blenden van verschillende percelen doet hij alleen als er voldoende eigenschappenzijn die elkaar aanvullen. 1+1=3!

Qua wijnmaken gaat Yves zijn eigen weg. Hij volgt niet de trends. Zo werkt hij niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch, maar wel volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven. Hij werkt reeds 20 jaar duurzaam volgens la lutte raisonnée; een verstandige manier van wijnmaken zonder pesticiden en kunstmest.

In de kelder werkt hij met de natuurlijke gisten en gebruikt hij bij voorkeur oudere foeders en barriques in plaats van stalen tanks.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar