Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Borgo Dei Vassali Sauvignon 2022 - I Freudi di Romans

100% Sauvignon (Friuli, Italië)

€ 11,50

De wijn

Strogele kleur met groenige tint. Delicate aroma's van peer compote, citrus, hazelnoot en kruidige nuances van bittere alsem. Een lange elegante afdronk met hints van broodkorst.

Het wijnhuis

I Feudi di Romans is het geesteskind van Severino Lorenzon die in 1991 is gestart met de aanplant van zijn wijngaarden in Friuli. Met zijn passie voor wijnmaken en zijn doorzettingsvermogen legde Severino de basis voor de exponentiële groei die er vandaag de dag toe geleid heeft dat deze cantina internationale weerklank geniet.

Momenteel wordt het bedrijf geleid door Enzo Lorenzon en zijn zonen Nicola en Davide. Zij bewerken ruim 60 hectare aan wijngaarden, op een terroir van kiezels, grind en mergel, gekenmerkt door een microklimaat aan de oevers van Isonzo rivier. De wijngaarden van Feudi di Romans weerspiegelen hier de verscheidenheid van de oude Friuliaanse traditie: Ribolla Gialla, Friulano, Chardonnay, Merlot, Pinot Nero, Malvasia, Sauvignon en Pinot Grigio.

Het hele gamma is gebouwd op de filosofie die belang hecht aan de erkenning van de wijnrank en het terroir, zonder het respect voor de duizendjarige traditie van Friuli uit het oog te verliezen. Het produceren van wijnen met een herkenbaar karakter voor frisheid, elegantie, maar met een delicate en precieze stijl.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar