Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Bellone 2022 - Casale del Giglio

Lazio (druif: Bellone)

€ 11,70

De wijn

Heerlijke aroma's van rijp tropisch fruit zoals mango en papaja. Rijk, ruim en aanhoudend in de mond met lichte florale en kruidige tonen. Kenmerkend zijn de uitgesproken zuurtegraad, de pittige toets en lange finale.

De aanhoudende zeewind zorgt voor een perfecte afrijping van de druiven. De hoge concentratie van zowel suiker als zuren zorgt voor een vroege rijping van de druiven en het accentueert de uitgesproken minerale tonen van de wijn.

Fantastisch bij een lekkere vissoep!

Het wijnhuis

Casale del Giglio werd in 1967 gesticht door Berardino Santarelli uit het Appenijnse heuvelstadje Amatrice. Het landgoed ligt tussen de steden Aprilia en Latina in de Agro Pontino vallei op zo'n 50 km ten zuiden van Rome. In tegenstelling tot andere delen van de regio Latium was de wijnbouw in dit gebied nog niet in kaart gebracht toen Dino en zijn zoon Antonio in 1985 met hun project begonnen. Ze werden gesteund door het landbouwdepartement van de regionale regering van Latium. Er werden nuttige vergelijkingen gemaakt met procédés die worden toegepast in Bordeaux, Californië en Australië. Niet toevallig wijnstreken die net als de Agro Pontino vallei beïnvloed worden door een zeeklimaat.

Zo'n gedurfd en gewaagd project was nog nooit eerder op zo'n wetenschappelijke manier aangepakt en de jonge wijnmaker van Casale del Giglio, Paolo Tiefenthaler uit Trentino, zou het voortouw gaan nemen. De stoutmoedigen werden echter ruimschoots beloond voor hun durf toen zij hun eerste significante resultaten behaalden met de rode druivensoorten Syrah en Petit Verdot en met witte druivensoorten als Sauvignon, Viognier en Petit Manseng. Deze variëteiten hebben aanleiding gegeven tot monocépages en assemblages die allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar