Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Asia Blend 2023 - Weingut Weinwurm

Niederösterreich (Grüner Veltliner, Pinot Blanc)

€ 11,40

DE WIJN

Een heldere citroengele kleur met groene schakeringen. Limoen en citroenschil zijn de belangrijkste smaakaroma's, naast een karakteristieke frisheid van witte peper en gele bloemen. Wat volgt is een harmonische compactheid en een lichte gracieusheid, een lichte zuurgraad met een lange, subtiele finale.

HET DOMEIN

De familiewijnmakerij Weinwurm bevindt zich in het noordoostelijke deel van het Weinviertel, een regio die wordt beïnvloed door het Pannonische klimaat. Wijnmaker Georg Weinwurm beheert het wijnhuis in de derde generatie, energetisch ondersteund door ambitieuze familieleden. In de wijngaarden wordt veel aandacht besteed aan zeldzame variëteiten. Men cultiveert de wijnen in overeenstemming met de natuur en met inachtneming van het terroir om de topkwaliteit van het Weinviertel in deze wijnen te weerspiegelen.

De wijngaard heeft een gelaagde bodem van bruine aarde, leem en löss. Handmatige oogst begin september in kleine vaten, zacht persing, korte maceratie gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 20 °C.

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar