Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Albarino 'Lias Finas' Bodegas Attis 2022

Rias Baixas Galicia (Albarino)

€ 21,70

De wijn

Deze Lias Finas rijpt sur lie, deels op eikenhouten vaten en deels op stalen tanks gedurende 6 maanden. Het levert een wijn op met een complexe set van aroma's. Rijp fruit en bloemen met daarnaast een fantastische mineraliteit en lichte ziltigheid. De wijn is fris maar heeft ook een zekere rondeur. Op en top elegant met een heerlijke finale!

Het wijnhuis

De appellatie Rias Baixas is een gebied dat zich langs de Atlantische kust van Noord-West Spanje uitstrekt. De nabijheid van de zee zorgt voor aanzienlijk veel regenval en een eerder koel klimaat naar Spaanse normen. Dit geeft wijnen met een kenmerkende frisheid zowel in rood als wit.

Bodegas Attis is een project van twee broers, Robustiano en Baldomero Fariña, vergezeld van de Franse wijnmaker Jean François Hebrard. Het doel is om met autochtone Gallicische druiven échte Atlantische wijnen te maken. De wijnen moeten een expressie zijn van de oceaan die zeer bepalend is voor het lokale klimaat en terroir. Een lichte ziltigheid in de wijn is dan ook zeker een voornaam kenmerk bij de wijnen van Attis. Dit maakt hun wijnen dan ook tot de gedroomde partners bij verse vis en zeevruchten. Bij zeebaars, oesters of een plateau fruits de mer!

Sinds 2021 brengt Attis ook wijnen uit Bierzo op de markt onder het label Sangarida. Ook hier volgen de twee broers hun filosofie door uitsluitend wijnen te produceren met inheemse druiven - mencia en godello - die het karakter van de regio refelcteren. Het gaat hier om een zeer kleine productie. Van de meeste cuvées worden minder dan 1500 flessen geproduceerd! Boutique wines dus!

Specificaties

Categorie:
Witte wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar