Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Cerasuolo d'Abruzzo 2023 - Jasci & Marchesani

Abruzzo (Montepulciano)

€ 10,20

DE WIJN

Unieke rosé van Montepulciano druiven. Kersenrood in het glas, expressief fruitige neus met een zachte, harmonieuze smaak.

HET DOMEIN

Het verhaal van Jasci Marchesani is er eentje vol charme en passie, waarbij de ervaring en de wijsheid generaties lang worden doorgegeven. De geschiedenis van de familie en de wijn is nauw verbonden met de liefde voor het land en de keuze om op een liefdevolle manier het fruit te laten groeien. De vruchtbaarheid en rijkdom van de oude bodem rond Vasto heeft geholpen om de levensstijl in overeenstemming met de seizoenen te organiseren en de vruchten van het land te verzorgen, net zoals een liefhebbende moeder zou doen met haar eigen kinderen.

Toen de biologische landbouw enkel buiten Italië professioneel werd uitgevoerd, was Sebastiano Jasci een van de eerste mensen die besloot zijn hele bedrijf te transformeren en aan te passen aan deze groeiende techniek. Al meer dan dertig jaar is het beleid van Jasci & Marchesani gebaseerd op de bescherming van het milieu en de volledig natuurlijke kwaliteit van de wijnen.

Een perfect wijnbereidingsproces en een zorgvuldige veroudering in de kelders maken van Jasci & Marchesani wijnen een mooi eerbetoon aan de voorouders. De zoete zeebries die een perfecte habitat creëert voor de wijnbouw leidt ons tot een selectie van druiven die in staat zijn om de rijkdom van het terroir uit te drukken.

Door sterke tradities en constant onderzoek te combineren, beschikt het familiebedrijf nu over duidelijke tekenen van technologische en commerciële evolutie, waarbij de wijnen over de hele wereld enthousiast onthaald worden.

De wijngaarden liggen in het productiegebied Vasto / Monteodorisio / Casalbordino, zuid-oost georienteerd op een hoogte tussen 200 en 300 meter boven zeeniveau. Manuele oogt, met een off-the-skins vinificatie bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C. 6 maanden rijping in roestvrijstalen tanks.

Specificaties

Categorie:
Rosé wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar