Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Valpolicella Classico Superiore 2021 - Le Calendre

Veneto (60% Corvina en Corvinone - 30% Rondinella - 10% Molinara)

€ 15,-

DE WIJN

De wijn heeft een robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. Een elegante en frisse neus met aroma's van rood klein fruit en kruiden. Een aangename wijn met een mooie structuur en een lange afdronk.

Dirk Rodriguez (DM Magazine): Sappig en goed gestructureerd met krokante tannines en retour van snoepgoed en zoethout. Houdt van mooi rood vlees.

HET DOMEIN

Het Italiaanse wijnhuis Le Calendre is één brok passie! Passie voor wijn, want dat proef je meteen terug in hun fabuleuze wijnen. Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Peretti aan het roer en zij doen er alles aan om perfecte wijnen te maken, en dat begint natuurlijk al in de wijngaard. Het domein beschikt over ca. 4 ha wijngaard en strekt zich uit naar de uitlopers van de Valpolicella Classico (San Pietro in Cariano) langs de oevers van het Gardameer en de badplaatsen Lazise en Bardolino. De wijngaarden zijn opgezet met een dubbel gekanteld pergolasysteem, hierdoor moet er meer handwerk worden geleverd maar de voordelen zijn groot: meer zonlicht op de druiven en meer wind door het blad. De opbrengsten worden beperkt door het handmatig uitdunnen van de druiven, waarbij uiteindelijk alleen de allerbeste druiven gebruikt worden.

De techniek die aan de basis ligt van Amarone en Recioto is kostbaar. De beste druiven worden met de hand geselecteerd en gerangschikt in houten bakken, waar de druiven ca. 120 dagen rusten in een gereguleerde ruimte met geautomatiseerde controle van temperatuur en vochtigheid. Met name ventilatie en lage temperaturen in de winter zijn cruciaal voor een langzaam en natuurlijk proces waarbij de druiven minstens 40% van zijn vocht verliest. Hierdoor ontstaat een hogere concentratie van suikers en tannines. De inheemse en aromatische kenmerken van de wijnstokken samen met het klimaat, locatie van de wijngaard en druifselectie maken de wijnen tot een groot succes!

Ook in de kelder wordt er door dit, best wel kleine, wijnhuis zeer nauwkeurig en met veel oog voor detail gewerkt.

Manuele oogst van eind september tot begin oktober. De allerbeste druiven worden geselecteerd en ondergaan dan een korte droogperiode van 20 tot 25 dagen op houten rekken. Zachte persing na de oogst. Daarna een trage maceratie in inox cuves met een periodiek overpompen van de de wijn om alzo de 'chapeau' te breken. Rijping gedurende 8 maanden in 5 en 20 hl Sloveense eiken vaten en daarna nog enkele maanden rijping op de fles.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar