Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Tempio di Giano Negroamaro 2022 - Vetrere

Puglia (Negroamaro)

€ 12,70

DE WIJN

Diepe robijnrode kleur en hints van purper en aroma's van kers en pruim. Fris en scherp, goed gebalanceerd en zijdezachte tannines.

HET DOMEIN

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

100% Negroamaro. Machinale oogst. Fermentatie in inox met temperatuurcontrole.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar