Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Ribera del Duero Seleccion 2020 Bodegas Casajus

Castilla y Leon (100% Tempranillo)

€ 21,70

De wijn

Mooie granaatrode kleur. Intens en met een zeer levendige toon, een teken van een goede rijping. Frisse aroma's van framboos en goed rijpe kers. Een grote aromatische rijkdom en kruidige tonen, gecombineerd met de verfijnde geroosterde toetsen van het vat. De tannines matchen uitstekend met de vatrijping. Een finale vol rood fruit, mineraliteit, kruiden en toast.

Nu reeds op dronk, maar door de buitengewone klimatologische condities van het oogstjaar zal deze wijn de komende jaren nog beter worden!

Het wijnhuis

Bodegas Casajús is gelegen in het pittoreske dorpje Quintana del Pidio in de Duerovallei in het noordelijke deel van de Ribera del Duero. Oprichter José Alberto Calvo Casajús groeide er op in een oude wijnmakersfamilie en leerde het vak van wijnmaken van jongs af aan. De familie maakte er ambachtelijke wijnen voor eigen consumptie in oude wijnkelders die er op heden nog steeds zijn.

In 1993 stichtte hij de moderne bodega met 20 hectares aan wijngaarden, waarvan de oudste van begin de 18e eeuw zijn. Er wordt gewerkt volgens de oude traditie met een eigentijdse touch. Traditioneel snoeiwerk, een uniek terroir en het microklimaat in een uithoek van de vallei, stelt José Alberto in staat om de perfecte balans te bereiken.

Een waar topdomein!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar