Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Ribera del Duero Marques Roble 2022 Bodegas Valparaiso

Castilla y Leon (100% Tempranillo)

€ 10,80

De wijn

Puur kersenrood in het glas met een heerlijke neus van rood fruit met houtaroma. Fluweelzacht in de mond met een aanhoudende afdronk. De wijn rijpt 3 maanden in Amerikaanse en Franse eiken vaten, waardoor we een uitstekende symbiose van fruit en hout krijgen.

Het wijnhuis

Bodegas Valparaíso is geboren uit de wens om moderne wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te maken. De bodega ligt in Quintana del Pidio (Burgos), ook wel bekend als de Tuin van la Ribera, op een heuvel die uitkijkt over het dorp en de oude gebouwen, zoals het klooster van Silos in een historische en artistieke omgeving die de culturele aspecten rondom dit wijnuniversum versterken.

Bij Bodegas Valparaíso wordt nauwgezet aandacht besteed aan elk detail bij de bereiding en rijping van de wijn. Men gebruikt microvinificatietechnieken in de eigen wijngaarden en voert wijnbouwexperimenten uit om ervoor te zorgen dat de wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Kortom, door ambachtelijke wijnbereidingstechnieken te omarmen en nauwgezet aandacht te besteden aan elk detail, zijn ze in staat om moderne wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit te produceren.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar