Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Ribera del Duero 'Finca don Len' 2020 - Bodegas Casajus

Castilla y Leon (100% Tempranillo)

€ 44,50

De wijn

Helder in het glas, felle kersenrode kleur met een granaatkleurige rand die wijst op een zorgvuldige rijping. Frisse fruitige aroma's van kers en framboos, gecombineerd met zachte smaken van de houttoast van het vat. Een zachte aanzet met levendig, rijp fruit, geroosterde toetsen, en dat in combinatie met rondeur en de romigheid van de tannines.

Fantastische Ribera del Duero!

Het wijnhuis

Bodegas Casajús is gelegen in het pittoreske dorpje Quintana del Pidio in de Duerovallei in het noordelijke deel van de Ribera del Duero. Oprichter José Alberto Calvo Casajús groeide er op in een oude wijnmakersfamilie en leerde het vak van wijnmaken van jongs af aan. De familie maakte er ambachtelijke wijnen voor eigen consumptie in oude wijnkelders die er op heden nog steeds zijn.

In 1993 stichtte hij de moderne bodega met 20 hectares aan wijngaarden, waarvan de oudste van begin de 18e eeuw zijn. Er wordt gewerkt volgens de oude traditie met een eigentijdse touch. Traditioneel snoeiwerk, een uniek terroir en het microklimaat in een uithoek van de vallei, stelt José Alberto in staat om de perfecte balans te bereiken.

Een waar topdomein!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar