Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Red Crianza 2019 - Bodegas Luis Canas

Rioja (95% Tempranillo, 5% Garnacha.)

€ 14,30

DE WIJN

Robijnrode kleur, met een zuivere neus met tonen van balsamico en fijne nuances van pruim en eik.
Vlotte smaak van fruit en specerijen met hints van geroosterde eik. Complex en gestructureerd. Een aangename afdronk met rood fruit en hints van eucalyptus.

HET DOMEIN

Wijn maken zit de familie Cañas in het bloed. Het wijnhuis werd in 1928 opgericht door Luis Cañas, maar de historie van het bedrijf gaat verder terug. De familie is ruim 2 eeuwen actief in de druiventeelt en wijnproductie. De uitgestrekte wijngaarden van de familie Cañas liggen in La Rioja, een autonome provincie in het Noorden van Spanje. Luis Cañas werkt met de filosofie dat goede wijnen alleen geproduceerd kunnen worden met de beste druiven. De geoogste druiven worden met zorg in kleine kratten gelegd en vervolgens getransporteerd naar de winery. Daar worden ze nogmaals uitgebreid gecontroleerd. De druiven die in perfecte staat verkeren gaan verder in het wijnproces.

Bodegas Luis Cañas produceert wijnen met het grootste respect voor het milieu. Ze maken gebruik van natuurlijke hulpbronnen zodat ook op lange termijn duurzame landbouw mogelijk blijft. Dus geen herbiciden, kunstmest en agressieve producten of praktijken om het milieu te beschermen en planten te verkrijgen met een sterk immuunsysteem, dat hen in staat stelt om zich te verdedigen wanneer nodig.

Druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden van bijna 30 jaar oud met lage opbrengsten en met de hand geplukt, gelegen rond de dorpen Villabuena, Samaniego, Leza, Navaridas en Baños de Ebro. De intensiteit van de resulterende wijn is middelhoog, met complexe aroma's van rijp fruit. 95% oude wijnstok Tempranillo en 5% Garnacha. Bij het binnenkomen in de bodega en het passeren van de selectietafel, worden de druiven ontstengeld en geplet voordat ze gisting ondergaan, en vervolgens maceratie in kleine roestvrijstalen tanks gedurende een 8-tal dagen bij gecontroleerde temperaturen. Hierdoor wordt een betere kleurextractie en veel complexere wijn verkregen , geschikt voor langdurige veroudering. Na de eerste gisting wordt de wijn in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten geplaatst, waar hij wordt onderworpen aan malolactische gisting en minimaal 12 maanden oud is. Daarna duurt het nog minstens 12 maanden tot de botteling.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar