Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Quinta do Paral Tinto 2020

Alentejo (Touriga Nacional, Touriga Franca, Petit Verdot, Durif)

€ 12,90

De wijn

In het glas een heldere robijnrode kleur. Heerlijke aroma's van pruim, zwarte kers en zwarte bes stijgen op uit het glas. De fruitige aspecten van het bouquet worden aangevuld met meer balsamieke nuances. Deze wijn bekoort door zijn elegante en droge smaak. De afdronk is verleidelijk lang met smaken van zwarte- en braambes.

Het wijnhuis

Quinta do Paral is gelegen nabij Vidigueira in het hart van Portugal. Met zijn zacht glooiende heuvels en zijn uitgestrektheid biedt de Alentejo streek een werkelijk uniek landschap. Het echte potentieel ligt echter dieper: vruchtbare klei, graniet- en leisteenbodems en een uniek microklimaat creëren optimale omstandigheden voor een uniek terroir. Door de uitstekende kwaliteit van de druiven kunnen wijnen van hoge kwaliteit geproduceerd worden die het onderscheidende karakter van Alentejo uitdrukken.

Met de overname van Quinta do Paral door topondernemer Dieter Morszeck, eigenaar van het luxe reiskoffermerk Rimowa, werd de wijnmakerij naar het allerhoogste level getild. Hoofdenoloog Luís Morgado Leão werkt met autochtone druivenvariëteiten afkomstig van 40 jaar oude wijnstokken. Het wijnhuis focust op duurzaamheid en vakmanschap in combinatie met respect voor de Alentejo cultuur. Handmatige pluk, natuurlijke processen in de wijngaard en strikte opbrengstvermindering zorgen voor de hoge kwaliteit van de wijnen. Werkelijk hoogstaande wijnen!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar