Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Que Si 2021 - Bodegas I Tant

Catalunya (Garnatxa Negra, Samsó)

€ 15,85

DE WIJN

Paarsrood in het glas, met bloemige aroma's van mediterrane planten als venkel, rozemarijn, ... Na een lichte werveling van het wijnglas verschijnen Carignan en Grenache met een boeket aan zwart en rood fruit. Rode peper en een geur van nootmuskaat rijzen op uit het eiken vat. Full bodied wijn, fluweelzacht in de mond, met ronde, zachte tannines. Heerlijk lange finale met balsamico toetsen.

HET DOMEIN

I Tant is een zeer jong bedrijf en werd in 2012 in Gandesa (Tarragona) opgericht door Joan Angel Liberia, een wijnmaker die daarvoor ook op een eigen domein wijnen van hoge kwaliteit maakte. De droom was om met een professioneel en ambitieus team een range kwaliteitswijnen te maken uit verschillende wijnstreken binnen Catalunya. Alle wijnen zijn uniek van stijl en kenmerkend voor de desbetreffende streek en dragen de handtekening van de eigen wijnmaker. Hij is het die beslist over stijl, assemblages en percelen.

De wijngaarden voor deze cuvée bestaan uit wijnstokken van 20 tot 40 jaar oud, gelegen op 350m boven zeeniveau rond hellingen en terrassen met een Licorella bodem. De Sierra de Montsant biedt bescherming tegen de invloeden van de zee en de koude, noordelijke winden, hetgeen de DO Priorat een uniek, klimatologisch karakter meegeeft. Het gebied kent opmerkelijke thermiek veranderingen tussen dag en nacht. In de zomermaanden zijn er nachtelijke temperaturen van 12 graden, terwijl het de maxima overdag met 40 graden flirten en het rotsachtige oppervlak van de aarde nog veel hogere waarden kan krijgen.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar