Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Mencia 2021 Bodegas Attis

Bierzo (Mencia)

€ 12,20

De wijn

Mencia wordt wel eens de pinot noir van Spanje genoemd. Deze monocépage wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van 'bush vines' van meer dan 50 jaar oud. De wijn rijpt gedurende drie maanden sur lie alvorens gebotteld te worden. Een wijn met veel rood fruit en kruidige nuances, elegant en lichtvoetig. Absoluut het ontdekken waard!

Sangarida is de naam van het wijnhuis van de kinderen van Robustiano Fariña, eigenaar van het wijnhuis Attis in Rías Baixas. Beide namen - Attis en Sangarida - gaan terug naar één van de meer morbide verhalen uit de Griekse mythologie, de noodlottige liefde tussen Attis en Sangarida. Het etiket van de wijnen geeft een idee van hoe het verhaal afloopt …

Het wijnhuis

De appellatie Rias Baixas is een gebied dat zich langs de Atlantische kust van Noord-West Spanje uitstrekt. De nabijheid van de zee zorgt voor aanzienlijk veel regenval en een eerder koel klimaat naar Spaanse normen. Dit geeft wijnen met een kenmerkende frisheid zowel in rood als wit.

Bodegas Attis is een project van twee broers, Robustiano en Baldomero Fariña, vergezeld van de Franse wijnmaker Jean François Hebrard. Het doel is om met autochtone Gallicische druiven échte Atlantische wijnen te maken. De wijnen moeten een expressie zijn van de oceaan die zeer bepalend is voor het lokale klimaat en terroir. Een lichte ziltigheid in de wijn is dan ook zeker een voornaam kenmerk bij de wijnen van Attis. Dit maakt hun wijnen dan ook tot de gedroomde partners bij verse vis en zeevruchten. Bij zeebaars, oesters of een plateau fruits de mer!

Sinds 2021 brengt Attis ook wijnen uit Bierzo op de markt onder het label Sangarida. Ook hier volgen de twee broers hun filosofie door uitsluitend wijnen te produceren met inheemse druiven - mencia en godello - die het karakter van de regio refelcteren. Het gaat hier om een zeer kleine productie. Van de meeste cuvées worden minder dan 1500 flessen geproduceerd! Boutique wines dus!

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar