Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Luccarelli Primitivo Di Manduria Old Vines - 2019

Puglia (100% Primitivo)

€ 32,20

DE WIJN

De druiven voor deze cuvée zijn afkomstig van zeer oude wijnstokken. Diepe en complexe neus met accenten van pruimen, kersenconfituur, kruiden en tabak. Volle wijn met fijne tannines en toetsen en cacao, koffie en vanille. Lange en hartige afdronk. Paradepaardje van Luccarelli!

HET DOMEIN

Luccarelli wijnen is een project waarbij expert-wijnmakers en ervaren wijnboeren samenwerken om - volgens de Salentese traditie - topwijnen te produceren. Hierbij wordt er rekening gehouden met dé drie belangrijkste elementen in de hak van Zuid-Italië: zon, zee en passie.

Zorgvuldige selectie van de wijngaard en van het fruit in de wijngaard. Sommige wijnstokken zijn honderd jaar oud! Werken op het ritme van de natuur en met respect voor het land. Enkel handgeplukte druiven van de allerbeste kwaliteit worden gebruikt om de wijnen een lang en opwindend leven in de fles te bezorgen.

De druiven, afkomstig van oude wijnstokken, worden met de hand geplukt en in kleine manden en afgeleverd bij de wijnmakerij. 18 Dagen durende maceratie voor 80% van de massa en 25 dagen voor de resterende 20%. Alcoholische gisting in roestvrij stalen tanks. Rijping gedurende minimaal 6 maanden in Franse eikenhouten vaten gevolgd door 12 maanden op fles voor de verkoop.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar