Gratis levering in een straal van 10 km of vanaf €175,00. Afhaal steeds mogelijk op afspraak!

Langa Pasion 2020 - Bodegas Langa

Aragon (Garnacha)

€ 9,40

DE WIJN

Intense kersenrode kleur met violet tinten. In de neus vinden we aroma's van rijp rood fruit zoals aardbei en framboos, florale toetsen en kreupelhout. Getoaste 'verouderingsaroma's', rokerig en tabak. Een gestructureerde wijn, mooi gebalanceerd en frisse aciditeit. Pittig doch zijdezachte fluweelachtige tannines.

HET DOMEIN

De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie. De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma's van topklasse.
De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

Bodegas Langa is erg gehecht aan de familiale wijnmaaktraditie die gestoeld is op de verworven kennis in het cultiveren van het fruit, de productie en het opvoeden van de wijnen. Deze wijn is het resultaat van 5 generaties gepassioneerde wijnmaken. Een tijdloze mix van kleur, fruit en hout.

100% Garnacha. Stokken van 40 jaar oud. Bodem is rotsachtig met klei- en leisteen op een hoogte van 700 - 800m. Lage opbrengst, 4000 - 6000 kg/ha. Manuele oogst. Temperatuur gecontroleerde vergisting in inox vat @ 25°C met autochtone gisten. Nadien een malolactische fermentatie in eikenhouten vat. Opvoeding op Amerikaans eikenhouten vat gedurende 4 tot 6 maanden, en nadien een flesrijping van meer dan 6 maanden.

Specificaties

Categorie:
Rode wijn
Land:
Smaakprofiel:
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?
Logo
Ik ben jonger dan 18 jaar